#51 Bærekraftige Forretningsmodeller III

Bærekraft krever helt nye forretningsmodeller og måter å tenke på vekst. Hvordan lykkes vi med å skape nye mønstre for hvordan vi handler slik at vi kan gå fra dagens grå vekst til bærekraftig og regenerativ vekst?

Greenpod_nr51.jpg

Publisert: 31. mai 2023 kl 18:24

I den siste episoden om bærekraftige forretningsmodeller har vi invitert Per Espen Stoknes som er en norsk forfatter, politiker og entreprenør. Han er førsteamanuensis ved Bedriftsøkonomisk institutt med PhD fra UiO i tillegg til å være utdannet psykolog. Han er også seriegründer, politiker og prisbelønt forfatter av flere bøker. 

 

Per espen.jpeg

I denne episoden lærer du om problemer og løsninger om bærekraft i både et mikro- og makroperspektiv. 

Hva handler regenerativ ledelse om? Hvorfor går det så tregt når det er så viktig? Hva har urfolk med moderne bærekraft å gjøre? 

Stoknes deler konkrete verktøy og forklarer syv viktige drivere som du må forstå om du skal lykkes med å utvikle selskaper og forretningsmodeller. Vi kommer også inn på psykologiske barrierer som kan hemme og forsinke arbeidet.


I episoden gir vi også en liten forsmak om hvilke retning bærekraftsfaget beveger seg og hvorfor verdier, relasjoner og dyp bevissthet blir så viktig for å lykkes. Et skifte krever en endring i hvordan individer forholder seg til seg selv, til hverandre, til naturen og til systemer. 
Løsningene ligger kanskje andre steder og nærmere enn vi tror.