#48 Triologien om Bærekraftige forretningsmodeller II

Hvordan vi kan ruste forretningsmodeller for fremtiden? I denne episoden utforsker vi hvordan bedrifter kan utforme og innføre bærekraftige forretningsmodeller

Publisert: 21. mar. 2023 kl 19:13

Vi har invitert Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen som har jobbet med forskningsbasert innovasjon og bærekraft i mer enn 20 år. De er begge professorer ved Norges Handelshøyskole og har skrevet en rekke bøker og artikler om bærekraftige forretningsmodeller og er for mange kjent som podkastverter i podkasten Bærekraftseventyr.

Jørgensen og Pedersen.jpg
Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen

I episoden utforsker vi hvordan bedrifter kan utforme og innføre forretningsmodeller som er ansvarlige og lønnsomme. Vi ser på den faglige utviklingen av Bærekraft som fag, hvor flere tar til orde for en verdimessig reorientering og snakker om hva som egentlig er problemet. Vi stiller spørsmålet om vi er for raske til å løpe til løsninger som ikke er gjennomtenkte og ikke har den øko-logikken som vi behøver for å møte fremtiden på en trygg og bærekraftig måte.

Vi håper du blir litt klokere etter å ha hørt på og får lyst til å sette i gang med de tekniske løsningene som kan bidra til smartere forretningsmodeller med nullutslipp, ressursoptimalisering og fornybar energi.