Greenstat med i EU-prosjekt om utvikling av Jyllandskorridoren

Greenstat og flere andre Agder-aktører med i EU-prosjekt om utvikling av Jyllandskorridoren. Dette vil kople hydrogensatsingen i Sør-Norge med Danmark og Europa.

Jyllandskorridoren. Grafikk: Maria Rustad/VTFK

Publisert: 11. jan. 2023 kl 14:22

Greenstat er glade for å kunne meddele at selskapet, i partnerskap med 26 andre organisasjoner, er med i prosjektet Jyllandskorridoren. I prosjektet er flere Agder-aktører med og Everfuel, vår samarbeidspartner i Hydrogenknutepunkt Agder, er også med fra dansk side. Prosjektet ble bevilget støtte fra EUs Interreg-program for Øresund-Kattegat-Skagerrak i desember 2022. Prosjektet har et treårig løp, med oppstartsdato 1. januar 2023. Det totale budsjettet er på 2,4 MEUR hvor 10,2 MNOK tilfaller norske partnerne i prosjektet. Agder fylkeskommune er norsk prosjekteier for prosjektet.  

 

jyllandskorridor.png

 

Jyllandskorridoren er det geografiske transportnettet for bane, vei og sjø, som forbinder Sør-Norge, Vest-Sverige og Jylland i Danmark med Sentral-Europa. Korridoren representerer den korteste transportveien til kontinentet og kobler Norge på EUs transportnettverk. Den daglige transporten av gods og passasjerer i Jyllandskorridoren skaper vekst og utvikling, og vil i fremtiden ha behov for bærekraftige løsninger som sikrer reduksjon og utslipp av CO2. Utviklingen av en grønn Jyllandskorridor skal gjennom samarbeid og koordinering på tvers av landegrenser gi gode synergier mellom gods- og passasjertransport med sterkt fokus på bæredyktige løsninger.    

Greenstat og Everfuel vil i hovedsak være involvert i arbeidspakken som skal analysere bærekraftige transportmidler i denne korridoren, for å kartlegge potensialer rundt hydrogenknutepunkt- og infrastruktur. Etablering av en korridor for grønt hydrogen mellom Jylland og Kristiansand er noe Greenstat og Everfuel ønsker å jobbe for. Dette vil være et forlengende arbeid for å knytte Hydrogenknutepunkt Agder, som mottok investeringsstøtte fra Enova i juni 2022, opp mot Danmark og Europa. Vi ønsker med dette å bidra til å tilrettelegge for grønne korridorer – et arbeid helt nødvendig for det grønne skiftet og ’Making green happen’. 


 Les mer om tildelingen her:

Grønn Jyllandskorridor | Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak (interreg-oks.eu)


 Les nyhetssak fra Agder Fylkeskommune her:

Agder-aktører med i EU-prosjekt om utvikling av Jyllandskorridoren - Agder fylkeskommune (agderfk.no)


 

For mer informasjon om prosjektet, kontakt


Kine Broms Sletengen, Prosjektleder hydrogen, Tlf: 97700624. E-post: kine@greenstat.no

Tanja Erichsen, Senior Manager, Forretningsutvikling. Tlf: 99159858. E-post: tanja@greenstat.no