Bjørn Simonsen styrker Greenstat-teamet

Vi er glade for å kunne annonsere at Bjørn Simonsen nylig er hentet inn som seniorrådgiver for Greenstat i den kommende perioden mot børsnotering. Simonsen trår samtidig inn i styret til Greenstat Asia og Greenstat Hydrogen, og vil derfor ha god innsikt i organisasjonen, markedet og vekststrategien til selskapet.

Bjørn Simonsen, Senior Advisor / Board member

Publisert: 10. mar. 2023 kl 10:29

Med en brennende interesse for klima og natur, kommer Simonsen inn i selskapet med en solid bakgrunn innenfor hydrogen og cleantech. Han var sentral i forbindelse med børsnoteringen av Nel Hydrogen i 2014, og den videre utviklingen fram til 2020, da han var med på å bygge opp og lede det børsnoterte investeringsselskapet Saga Pure. Vi stilte han noen spørsmål for å bli litt bedre kjent: 

Hvorfor valgte du å takke ja til stillingen som seniorrådgiver i Greenstat? 

Greenstat har fått til mye siden starten i 2015, og det har vært en glede å følge utviklingen fra sidelinjen. De har hele tiden vært tro mot sin helgrønne strategi og verdier, og har klart å tiltrekke seg svært mange dyktige, hyggelige mennesker. Når de nå skal inn i en spennende ny fase, hvor jeg forhåpentligvis kan bidra, var det ikke så mye å lure på.

Hva blir arbeidsoppgavene dine, og hva gleder du deg mest til i den nye rollen? 

Gjennom å ha tilbrakt de siste 8 årene i børsnoterte, grønne selskaper, har jeg både laget, og ikke minst sett svært mange investorpresentasjoner fra alle mulige, grønne selskap. Mine oppgaver vil primært være tilknyttet prosessen frem mot børs til høsten, og bruke erfaringene jeg har gjort meg gjennom årene til å bidra til at den blir så bra som mulig. Det er mye å glede seg til, men gleder meg aller mest til å jobbe med de inspirerende, dyktige folkene i Greenstat, og være med på å ta selskapet til neste nivå.

Hva blir det viktigste for Greenstat i den kommende tiden med børsklargjøring mot høsten?

Å fortsette det gode arbeidet, og å fortelle verden på en enkel måte hva Greenstat er og hva Greenstat skal bli.

Hvorfor er selskap som Greenstat viktige for energitransformasjonen Norge skal igjennom? 

I energitransformasjonen vi er i nå nytter det ikke med silotenkning. Det er et helt økosystem som skal på plass, og svært mange hensyn som må tas på veien mot optimale løsninger. Greenstat har bred energikompetanse og en helhetsforståelse som ikke bare er nyttig, men helt nødvendig i den transformasjonen.

Foto: Privat. 

Hvordan ser en perfekt dag ut for deg? 

 

En perfekt arbeidsdag er en dag hvor jeg blir utfordret, utfordrer andre, hvor alle blir litt klokere, og hvor vi finner ut hvordan vi ikke bare skal ta ett, men ti steg i retning av en grønnere verden - og hvor vi samtidig har det fryktelig moro. En perfekt fridag kan være så mangt, men må jeg velge blir det fjellet, uansett årstid, sammen med min fantastiske samboer - og kanskje også noen gode venner.