#44 Triologien om vindkraft III; Fra innsikt til bevisste handlinger

Her er tredje og siste episode i "Triologien om vindkraft", hvor vi stiller vi spørsmål om klimaomstillingen må ha en mer kompleks agenda enn å bare fase ut det fossile?

Published: Jan 27, 2023 at 9:26 AM

Greenpod har invitert Gudmund Synnevåg Sydness, som er leder for Greenstat Wind og prosjektleder Katrine Vestbøstad, til å reflektere og gjør noen tanker tanker om hva som må til for at prosjektene til Greenstat skal bli bra nok og ikke minst bærekraftige nok, i en helhet med natur, klima og menneskene som lever i lokalsamfunnene og behøver energi.
Dagens gjester oppsummer etter to episoder med mange gode innspill fra naturviterne og samfunns – og transformasjonsforskerne. 
Er det mulig å nyansere debatten slik at vi kommer i handlingsmodus og ser mennesker som løsninger? Hvordan kan vi snakke mer om hva som er formålet med å produsere lokal energi og sammen finne løsninger, løfte blikket og samskape det vi ønsker oss?

Gudmund forteller om alle prosjektene som er i gang og hvordan det gir muligheter til alle som behøver lokal og sikker energi. Han forteller om læring underveis, og at det er noen prosjekter som Greenstat ikke skal jobbe med.