#37 Arendalsuka og Hydrogenknutepunkt i Agder

I denne todelte episoden av Greenpod får vi høre om Hydrogenknutepunkt i Agder og om programmet til Greenstat under Arendalsuka som arrangeres neste uke i våre lokaler i Arendal i Torggaten 7, onsdag den 17. august.  I denne episoden får dere blant annet møte flere av prosjektdeltakerne. 

Published: Aug 11, 2022 at 10:00 PM

Glomfjord-industripark.JPG
Glomfjord industripark. Tildelt 150 MNOK.

Før vi gikk ut i sommerferie kunngjorde Enova fem store tildelinger til hydrogenprosjekter i maritim sektor hvor de ga støtte med rekordstore summer: 1,12 milliarder kroner. I første del av episoden skal vi få høre at Hydrogenknutepunkt Agder fikk 148 millioner kroner i støtte. Hydrogenknutepunkt ledes av selskapene Everfuel og Greenstat i samarbeid med de to industrielle aktørene Elkem og Glencore Nikkelverk og flere andre lokale og regionale aktører i Agder. 

I vårt digitale studio deltar Helge Holen som er Country Manager i Everfuel, Torstein Thorsen Ekern som leder Greenstat Energy og Kine Broms Sletengen som er Project Manager i Greenstat Hydrogen. Vi har også snakket med Silje Schei Tveitdal som har ansvaret for samfunnskontakt og internasjonale relasjoner i Greenstat.  Hun har vært med på Arendalsuka siden starten og deler hva du kan forvente deg om du tar turen dit i år.