Positiv utvikling for hydrogenproduksjonsanlegget på Stord

Sammen med Alltec Services og HYDS har Greenstat etablert selskapet Stord Hydrogen. Stord Hydrogen er nå i sluttfasen av installasjon av hydrogenproduksjonsanlegget på Heiane, Stord.

GEO Vegard Frihammer står utenfor anleggsplassen, med kompressorkontainer til venstre og elektrolysøren i bakgrunnen. Besøk på en solfylt dag tidligere denne uken.

Published: Mar 9, 2023 at 9:29 AM

Hovedkomponentene som elektrolysøren og kompressoren er nå på plass, og anlegget nærmer seg ferdigstillelse. I forbindelse med både prosjektmøter og strategimøter har representanter fra Greenstat vært på Stord den siste tiden og sett anlegget ta form. Nå gjenstår noe mer montering og til slutt testing før hydrogenproduksjonsanlegget er klart for produksjon i Q2 2023.

 

Are Opstad Sæbø, Malena Danielsson og Helene Worren (prosjektledere for Hydrogen i Greenstat) besøker anleggsplassen (elektrolysøren i kontainer til venstre).

Når produksjonsanlegget er ferdig, vil det kunne produsere nærmere 400 kg grønt hydrogen hver dag. Hydrogenet vil da leveres komprimert i kontainere ved 350 barg. Anlegget skal først og fremst levere til Sustainable Energy Catapult senter, hvor deler av hydrogenet vil benyttes til testing av brenselsceller på testsenteret. I tillegg vil det bli levert hydrogen til eksternt marked i form av komprimert hydrogen i kontainere. Vi ser frem til et ferdigstilt anlegg, hvor vi kommer til å levere de første hydrogenmolekylene senere i år. 

 

 

 

Les mer om Stord Hydrogen 

Les mer om andre hydrogenprosjekter