Fremtidens ladestasjon - status og videre vekst for Greenstation

Hvordan passer Greenstation inn i Greenstats fremtidsplaner og helhetlige forretningsmodell? Hva er status for utbygging av Greenstation i dag? Og hvordan kunne Greenstation utnevnes som "Norges mest moderne ladestasjon" så kort tid etter åpningen av første stasjon?

Greenstation på Straume med nyinstallerte prisskilt

Published: Mar 27, 2023 at 9:35 AM

Greenstat har hatt en helhetstanke når det kommer til forretningsmodellen fra start. Hydrogen har vært et særlig satsingsområde for Greenstat, og vi har derfor sørget for å være godt posisjonert i hele verdikjeden til hydrogen: fra produksjon av fornybar energi (sol og vind), til produksjon av grønn hydrogen som energibærer, og i realiseringen av infrastrukturen som muliggjør bruk av fornybar energi og – på sikt – hydrogen.  

 

vertical.svg

 

Greenstation er Greenstats energistasjonkonsept, og er et selvstendig datterselskap til Greenstat. Det er på nåværende tidspunkt Greenstats eneste forbrukerrettede selskap, og oppsto som en satsning på bakgrunn av et voksende markedsbehov og et ønske om å gjøre daværende kompliserte hurtigladeløsninger enklere. Greenstation skal være fremtidens hurtigladestasjon, og gjøre elbilisters hverdag enklere. 


Greenstation ble uttenkt som et svar på alle tenkelige utfordringer en elbilist kunne møte i hurtigladeprosessen, og ble derfor designet med brukeren i sentrum. Dette innebærer at kunden har mulighet til å betale direkte med kort. Ved å benytte skiltlesingsteknologi, blir bilisten også automatisk allokert til riktig ladeplass. Dette muliggjør også kø-håndtering på travle dager. 


Se hvordan Greenstation fungerer, og hør Senior Business Development Manager, Roar Nygård fortelle om løsningen: 

 


Greenstation er nå godt i gang med utrulling og realisering av Norges mest sømløse hurtigladestasjoner, og har fått masse positiv oppmerksomhet i norsk og internasjonal media etter åpningen av den første stasjonen i 2021. 


Se for eksempel: 


Greenstations oppsiktsvekkende arkitektur i ARCH daily  

“Vi testet Norges mest moderne ladestasjon” / Elbilforeningen.no

"Dette kan vere løysinga på “app-jungelen” for elbileigarane" / Nrk.no 

“Her skal pris for hurtiglading svinge med strømprisen – Skal gi mer rettferdig ladepris, hevder operatøren Greenstation” / TU

Leanne Drøyer, Head of Greenstation, sier følgende om de gode tilbakemeldingene Greenstation har fått fra kunder, næringsliv og media: 

“Å få en så fin anmeldelse etter et uoppfordret besøk på Greenstation Straume fra Elbilforeningen var utrolig kult. Greenstation treffer kundenes ønsker da 80% av elbilister ønsker kortbetaling, en løsning mot kø-kaos og et hyggelig, belyst og trygt sted å lade.”


Greenstation har for øyeblikket ladestasjoner på Straume, på Byrkjelo og i Gjøvik. Det er en kjent sak at en elektrifisering av personbiler og tungtransport vil medføre mange flere ladestasjoner enn det vi har i dag, og vekstambisjonene til Greenstation er derfor tilsvarende store.  

"Målet vårt er å etablere de neste 10 ladestasjonene i Norge, og vi ser nå etter lokasjoner for å rulle ut flere Greenstations. Parallelt ser vi på muligheter for å lansere konseptet internasjonalt."

Leanne Drøyer, Head of Greenstation


 Les mer og følg med på videre utvikling:

Greenstation.no