Greenstat Logo

Velkommen til Fredrik Skarsvåg - vår nye CFO!

Fredrik.jpg

Fredrik har 14 års erfaring fra Sparebanken Vest Boligkreditt, hvor han hadde ansvar for brorparten av obligasjonsfinansieringen av Sparebanken Vest-konsernet. Han har også vært prosjektleder for bankens rammeverk for grønne obligasjoner. Denne innsikten i bærekraftig finans, ser vi frem til å få med på laget! 

 

Hvorfor takket du ja til denne stillingen som CFO i Greenstat? 
- Greenstat fremstår som et svært kompetent selskap som har klart å tiltrekke seg mange utrolig dyktige folk som ønsker å være med å utvikle grønne energiløsninger for fremtiden. Jeg har sterk tro på selskapet og kommer nå inn på et tidspunkt hvor farten virkelig har startet å akselerere, basert på fantastisk innsats fra selskapet ble etablert i 2015.

Hva gleder du deg mest til i den nye rollen? 
- Det må være å bli kjent med alle folkene som jobber her og se nullutslippsprosjekter bli realisert med stor samfunnsmessig gevinst. Blir moro å se store ting bli bygget.

Hva mener du er viktig i energitransformasjonen vi skal igjennom, og hvordan kan Greenstat bidra her? 
- Det vil være et enormt marked for grønn energiproduksjon fremover hvor både Norge og Greenstat har en stor mulighet til å være med å forme og eksportere løsninger for dette fremover. Greenstat har spisskompetanse i hele verdikjeden til nye energiløsninger og den viktigste rollen til selskapet vil være å få prosjekter i gang, making green happen. Dette kommer til å kreve store mengder kapital og mitt viktigste fokus vil være å jobbe mot kapitalmarkedet for å gi investorene gode prosjekter å sette penger i arbeid fremover, som både vil gi god avkastning og gi et lavt karbonavtrykk.

Hvem er ditt forbilde, og hvorfor? 
- Det må være min kone, Merethe! Hun har kommet inn i familien som stemor for barna mine og er det klokeste og kuleste mennesket jeg kjenner. Bunnsolid dame som aldri kompromisser på verdiene sine.

Dersom du kunne hatt superkrefter, hva ville du valgt? 
- Fikk tips fra Marianne i Greenstat om at det ville være flott om jeg som ansvarlig for finans var synsk! Så jeg velger det.

Hvordan ser en perfekt dag ut for deg?
- Må være en solfylt dag hvor jeg har en flott formiddag med familien med en god lønsj utendørs, aller helst med en dukkert i sjøen, før en god fjelltur til Ulriken med hund og kone for deretter å ta en tur på restaurant med gode venner på kvelden etterfulgt av en kul konsert. Ble kanskje litt voldsomt, men det hadde ikke blitt mer perfekt enn det!

Aktuelle saker

Prospekt-forside.jpg

Pågående emisjon i Greenstat

Greenstat gjennomfører en emisjon mot eksisterende og nye aksjonærer i perioden 20.juni - 24.august 2022.
Glomfjord-industripark.JPG

Enova annonserer tre store tildelinger til hydrogenprosjekt

I dag var en en merkedag for Greenstat etter Enova annonserte tre store tildelinger til nøkkelprosjekt knyttet til selskapets