Greenstat Logo

Hils på Henrik - vår nyansatte Head of Hydrogen!

hmm.jpg

Henrik Meland Madsen er utdannet sivilingeniør ved NTNU innenfor Marin teknikk, og har til nå ca. 20 års erfaring fra olje og gass med subsea prosessering, kraft og automasjon. Han har tidligere jobbet for selskaper som Framo Engineering, Siemens Oil & Gas, WellConnection og Pipeliner, med roller i hele verdikjeden fra strategi, R&D, produktutvikling, prosjekter og operasjon.

Hvorfor takket du ja til denne stillingen som Head of Hydrogen i Greenstat? 
Det var umulig å si nei til å lede satsningen på hydrogen for et av de mest fremoverlente og fornybare energiselskapene i Norge. Å bidra til videreutvikling av en allerede imponerende prosjektportefølje innenfor grønt hydrogen blir veldig bra!

Hva gleder du deg mest til i den nye rollen? 
Først og fremst bli kjent med det dyktige laget i Greenstat. Så håper jeg å kunne bidra til realiseringen av spennende muligheter som ligger i de nøkkelprosjektene som allerede er i utvikling. Ikke minst fortsette å skape nye muligheter på nye lokasjoner og i markeder hvor hydrogen kan realiseres.

Hvorfor er hydrogen viktig i energitransformasjonen vi skal igjennom, og hvordan kan Greenstat bidra her? 
Hydrogen vil være en viktig energibærer for å klare dekarboniseringen av store utslippssektorer fremover. Greenstat modner gode prosjekter for å produsere hydrogen til markedet. Tre tildelinger fra Enova viser at Greenstat både ønsker og evner å drive det grønne skiftet fremover.

Hvordan liker du å tilbringe fritiden din?
Gjerne ute i fantastisk natur med aktiviteter etter sesong - fra fisk og sjømat fra havet, fluefiske i elv eller fjellvann, rypejakt på Norges tak eller skigåing. Jeg viderefører gjerne gledene ved dette til neste generasjon.  

Hvordan ser en perfekt dag ut for deg?
En perfekt hverdag (hvis noe slikt finnes..) starter med en luftetur med hunden. Deretter få familien i sving; frokost med barna og videre til skolen. Så venter spennende utfordringer på jobb med gode kollegaer. Ettermiddagen tilbringes gjerne med barna, før kveldsroen senker seg med nyheter og forberedelser til neste dag. Blir det rom for en sammenkomst med venner eller en treningsøkt er det ypperlig!